Wulf, letterlijke en figuurlijk toekomstmuziek!

Op weg naar de tweede dag van Concert at sea bekeek ik het programmaboekje nog een keer. De naam Wulf zei me eigenlijk niets, dus dan is spotify je beste vriend. Stiekem kende ik toch wel wat nummers van deze band, zoals All things under the sun en mind made up. Al meezingend met Wulf parkeerden we de auto en liepen het festivalterrein op. En liepen naar het umoja podium om naar Wulf te gaan luisteren.

WhatsApp Image 2018-07-02 at 14.03.43

Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch of dit wel een goed optreden zou worden. Ik had nooit iets live gehoord van Wulf en kende ze verder ook niet van optredens, dus ik wist totaal niet wat ik van ze moest verwachten.  Maar toen ze opkwamen maakte de twijfel al snel plaatst voor een superleuke sfeer onder het publiek. Wulf, de artiestennaam van Lieuwe Albertsma, had een goede (ik geloof) vaste band mee die onderling een hele leuke dynamiek hadden. Daardoor was het als publiek alleen al leuk om naar te kijken. Het eerste nummer was meteen al een meezinger en er werd dan ook luidkeels meegezongen en gedanst. Na het eerste nummer vertelde Wulf aan zijn publiek dat dit het grootste publiek was waarvoor ze ooit hadden opgetreden, maar dat was niet aan hun show te merken.

Toen het nummer Mind made up werd gespeeld mondde dat uit een een heuse zangbattle tussen de linker- en rechterkant van het publiek, wat echt heel erg leuk was. Ook al heeft Wulf tot nu toe maar zes nummers op spotify staan, waarvan een nummer de megahit Summer on you in samenwerking met Sam Feldt en Lucas & Steve, is het toch een heel leuk optreden, wat alles behalve saai werd. Aan het einde van het optreden speelden ze nog Jesus he knows me van Genesis, wat wederom weer werd meegezongen. Het hele optreden was een feestje, het publiek zat helemaal in de stemming en dat zorgde voor een leuke dynamiek van band en publiek tijdens het optreden.  Later die dag zouden ze nog op het kleine podium aan het strand optreden, daar wilden we natuurlijk naartoe!

WhatsApp Image 2018-07-02 at 14.03.42(1)

Meerdere Concert at sea bezoekers hadden dat idee met ons en het hele strand zat stampvol, maar we wisten nog een plekje vooraan te bemachtigen. Dit optreden was wederom weer een groot succes, ook al was het een veel kleinere en intiemere setting. Het was een idyllisch plaatje, iedereen die naar goede muziek aan het luisteren was aan een strand met een langzaam ondergaande zon op de achtergrond. Je kon merken dat er veel publiek zat wat al naar het eerdere optreden was geweest, aangezien nu veel meer mensen Switching gears mee konden zingen. Aan het einde van het optreden raakte de toetsenist geëmotioneerd en kreeg meteen een knuffel van de zanger, wat voor een mooi en ontwapenend moment zorgde. Helaas komt aan al het goede een eind, zo ook aan de optredens van Wulf op concert at sea, maar gelukkig mocht ik nog even backstage om een foto te maken en kort met hem te praten.

WhatsApp Image 2018-07-02 at 14.03.42

Als je nou echt een leuk feestje wil bijwonen dit jaar, met een goede band, leuke sfeer en goede dynamiek, ga dan zeker naar Wulf! Hun instelling dat ze het een feestje vinden om te mogen optreden stralen ze uit, wat bij andere bands wel anders is. Ze sprongen er echt uit deze editie van Concert at sea en ik verwacht dan ook om eerlijk te zijn dat Wulf een hele grote naam gaat worden. Dus programmeurs van popzalen, jullie zijn eigenlijk gek als jullie zo’n feestje om naar te luisteren en om bij te wonen niet boeken. Wie weet staan ze volgend jaar wel op het hoofdpodium, maar tot die tijd ga ik proberen nog een keer naar ze luisteren op Breda barst in september.

 

groetjes,

Josefine

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: