Camiel

Camiel
Eigenlijk mag hij helemaal niet op mijn bed liggen, maar blijkbaar was dat ene kiertje van mijn deur genoeg voor hem om binnen te treden. Ik zie hem liggen, zijn oranje verschijning valt nogal op op het wit opgedekte bed. Hij ligt helemaal in zijn eentje iets rechts uit het midden van mijn tweepersoonsbed, hij ligt er als een koning.

Eigenlijk mag hij niet op mijn bed liggen, maar hij ligt er zo vredig. Ik hoor hoe hij naast me spint en zie hoe hij zijn oogjes weer dicht doet nadat ik ook op het bed ben gaan zitten om hem te bestuderen.
Camiel is maar een kleine kat, hij is eigenlijk van het formaat van een grote kitten. Hij ligt met zijn achterpootjes bijna tegen zijn neus en zijn voorpoten vooruit. Op zijn wangen en voorhoofd heeft hij streepjes lopen. Zijn staart heeft ringen, zoals bij de staart van een ringstaartmaki, maar dan in tonale kleuren. En als ik beter kijk kan ik overal in zijn vacht wel strepen ontdekken. De onderkant van zijn pootjes zijn wit. Maar de rest van zijn verschijning is lichtoranje met bijna koningsgezind oranje streepjes.

Eigenlijk mag hij helemaal niet op mijn bed liggen, maar zijn ademhaling is heel rustig en gelijkmatig. Op zijn kleine kopje staat een tevreden uitdrukking. Hij is een mooi gezicht te midden van dat grote bed. Hij gaat nog even verliggen en buigt zijn voorpootjes, de een ligt nu ook tegen zijn neus aan. Het is een uitzinnig vredig tafereel en ik kan er uren naar kijken. En ik weet dat Camiel, de ongekroonde koning van de vredige slaap hier nog uren kan blijven liggen.

index

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: